dilluns, 1 d’octubre del 2012

Steve Jobs, el CD i els #PremisBlocs12

Aquest divendres se celebra a Reus l’acte de lliurament dels Premis Blocs Catalunya 2012. (Com ja he comentat anteriorment hi participo per partida doble: a títol individual per aquest bloc en la categoria TIC personal, i com a col·laborador del bloc de la @XIP en la categoria política corporatiu. Sí, ja ho sé, puc semblar una mica arrogant, però és que a mesura que s’acosta la data n’estic més content i orgullós.)

Malauradament no hi podré ser, la logística familiar no m’ho permet. I m’hauria agradat: vivim en un món petit i cosetes d’aquestes alegren l’existència.

És curiós, però, que la celebració coincideixi amb dues altres de ben sonades: el primer aniversari de la mort d’Steve Jobs i el 30 aniversari del CD (de fet és avui). I em plau lligar les efemèrides, en una setmana precedida per la presentació de l’iPhone 5, amb el lliurament dels premis als blocs TIC que de ben segur hi han fet referència tantes i tantes vegades: si més no, jo sí.

Com a petit homenatge a l’Steve, avui el canal de televisió Discovery Max mostra dos documentals ben interessants: “Steve Jobs. L’home que va revolucionar el món”, una celebració de la seva vida a partir d’entrevistes a les persones a qui va canviar la seva (Lee Felsenstein, Daniel Kottke i John Draper, p. ex.), i “Revolució iPod”, un abans i un després en la història de la música, tant per als usuaris com per als professionals. Un avenç que avui es considera una fita com ho va ser al seu dia el CD.

Per cert, amb motiu de l’aniversari del CD, Universal Music llança aquesta setmana al Japó una sèrie especial que inclou la novena simfonia de Beethoven en homenatge al disc que va marcar una nova era en l’àudio.

"L’home raonable s’adapta al món. L’irracional insisteix a mirar d’obtenir que el món s’adapti a ell. Per consegüent, tot progrés depèn dels homes irracionals." (George Bernard Shaw, 1856-1950)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada