dimecres, 24 d’octubre del 2012

Superman es fa blocaire

Aquest matí mentre feia la rutina diària i llegia els titulars de premsa he observat que una notícia es repetia indefectiblement: Superman es fa blocaire.

Pel que sembla després de més de 70 anys com a reporter del Daily Planet, Clark Kent, el seu àlter ego, abandona la redacció per fer-se blocaire a causa de desavinences amb els seus caps i de veure com el diari més important de Metròpolis substitueix periodisme per sensacionalisme. I no només s'enfronta al seu editor sinó amb la seva estimada Lois Lane, a qui retreu que cobreixi un escàndol sexual.

Si la integritat moral d’un heroi com Superman el porta a fer prevaler els seus principis sobre la veritat i la justícia com a pilars no solament dels mitjans de comunicació sinó de la societat en general, què hem de fer nosaltres, pobres mortals, sinó seguir amb la nostra tasca de blocaire?

És curiós que tota la premsa se’n faci ressò quan ja fa temps que es comenta la fi dels blocs. Potser arribem al final d’una etapa, però en cap cas a la defunció definitiva. Trobo que Facebook i Twitter en poden ser eines complementàries: no cal excloure’n l’una de l’altra.

Tan sols em resta recomanar-li que sigui constant: un bloc no és un esprint, sinó una marató que cal recórrer sense pressa però sense pausa.

(Imatge: edició limitada de l'ordinador portàtil d'Alienware amb motiu de la pel·lícula Superman Returns, 2006)
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada