dimarts, 30 de juliol del 2013

La transparència de @GenCat

El president Artur Mas afirmava dilluns que Catalunya encapçalarà properament el rànquing de transparència entre les autonomies de l'Estat.

I tot gràcies a un nou portal d'Internet, transparencia.gencat.cat, que permetrà a la ciutadania conèixer el país; saber més coses del govern; entendre en què s’inverteixen els recursos; disposar d’informació de primera mà sobre els serveis públics; aprofitar la informació per generar riquesa i ocupació, i accedir al coneixement científic i de recerca.

El portal s'estructura en quatre apartats: el Govern i el president, la seva acció, com es gestiona i les dades del país. A més inclou un cinquè apartat, anomenat 'Avaluació de la transparència', que recull els indicadors que estableix Transparency International per a les comunitats autònomes i alguns indicadors propis.

Tot i que resten pendents d'anàlisi el codi ètic del Govern, inexistent, i el llistat dels contractes menors (els de menys de 18.000 EUR, que no requereixen concurs i on històricament les administracions reben crítiques per atorgar encàrrecs a dit a persones afins), es tracta d'una molt bona notícia.

Llàstima que els mitjans se n'hagin fet poc ressò, oi...

Més informació
Presentació a Slideshare

2 comentaris:

  1. Andreu, crec que el portal serà un punt d'inflexió en la tipologia de portals de transparència del nostre àmbit geogràfic i, si anem a més, fins i tot més internacional.

    Endavant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord, Jordi. I l'enhorabona per la part que et toca! ;)

      Elimina