Ahir vaig visitar al Palau de la Virreina de Barcelona l’exposició Un geni audaç: la revolució digital a Silicon Valley 1985-2000, del fotògraf Doug Menuez (@dougmenuez).
Em feia gràcia veure el resultat de la necessitat del fotògraf de captar el moment més baix de la carrera de Steve Jobs, quan l’acomiaden d’Apple el 1985, amb el convenciment que es reinventaria i que se’n sortiria: volia ser-hi.
Altrament, i gràcies a aquell primer contacte, Menuez va poder treballar durant quinze anys amb altres enginyers, empresaris i capitalistes, “la discreta tribu que va construir el nostre món”. El resultat? Més de 250.000 negatius.
En aquesta exposició, al llarg de prop de 50 fotografies i tres audiovisuals he pogut reviure la revolució cultural de Silicon Valley als anys noranta, que tant ha marcat la cultura del nostre temps. La veritat és que val la pena: una imatge val més que mil paraules.
A més, cap innovació tecnològica ha aconseguit crear tants llocs de treball com aleshores (ni Facebook, ni Twitter), i la nostra capacitat per innovar decreix. On trobarem el nou Steve Jobs?
Ja ho sabeu, hi podeu anar fins al 24 de setembre.
Vacances
Per cert, amb aquesta entrada m’acomiado temporalment de vosaltres per gaudir d’unes ben merescudes vacances (sí, no tinc àvia). Tinc ganes de gaudir les nenes...
I no deixeu de votar-me als Premis Blogs Catalunya 2013. Us hi espero!
Fins aviat!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada