dimarts, 6 de novembre de 2012

WhatsApp és un trencacors?

A l’entrada anterior comentava la utilitat i els avantatges de les xarxes socials per estar al corrent dels moviments de la família i els amics.

Entre d'altres hi parlava de @WhatsApp: un sistema de missatgeria gratuït que permet estar connectat a qualsevol hora i a qualsevol lloc, i que facilita la interacció i l’intercanvi d’informació en temps real fent partícips de la nostra vida els nostres contactes. Ja el coneixíeu, oi? :)

Aquest matí he llegit a @LaVanguardia un article que m'ha fet veure els seus possibles perjudicis: bàsicament, WhatsApp delata la persona que l’usa. Tots els nostres contactes tenen informació instantània del darrer cop que ens hi hem connectat, si estem en línia o no, i si hem llegit el missatge que ens han enviat. (Això Facebook i Twitter no ho tenen.)

Alguna vegada us heu sentit tensos, angoixats o ansiosos pel fet que no us responguin o que ho facin tard quan sabeu que el receptor ha rebut el missatge i que es troba en línia en aquell moment? Necessiteu també la immediatesa en la resposta i us desagraden les connexions a deshora? Heu exclòs algú d’un grup específic d’amics?

Això no són res més que petites mostres de possibles focus de conflicte i l’obsessió excessiva pot ocasionar-ne tant amb la família i la parella com amb els amics (totes “les pistes” queden documentades i podem “caçar l’infidel” gràcies a la seva activitat).

Com qualsevol altra nova tecnologia hem de saber "domesticar-la" i fer-la nostre per evitar ensurts... perquè és evident que canvia les nostres relacions socials. No és més fàcil pensar que els altres no comparteixen el nostre interès per l’ús d’aquestes vies per relacionar-se?

(Imatge: Morguefile.com)

1 comentari:

  1. People still addContent to it and different websites still record them Bedroom Door Locks within the top 10 but look below the surface and it’s clear there is no a|there is not any} one in cost. Exact procedures and language can differ by CAD software, nonetheless most have the same primary features. Here are some useful resources for saving STL information and mixing bodies in several of} in style CAD techniques.

    ResponElimina