dimarts, 13 de novembre del 2012

Has de recollir un paquet postal: l'estafa de Correus

Els proppassats divendres i dissabte vaig rebre dos correus amb els assumptes “Error en la entrega ID85761” i “Correos. Recoja su paquete postal” respectivament.

Els emissors eren "Correos [ayuda.sn35307@coreos.es]" i "Correos [menedzher.sn47947@coreos.es]", i en el segon correu hi havia un arxiu adjunt “EtiquetaDeCorreos_ES_ID633.zip (55.5 KB)”.

Bàsicament el contingut dels correus era que la companyia no havia pogut lliurar-me un paquet, però que podia recollir-lo a l’oficina més propera portant-hi impresa l’etiqueta postal adjunta.

Tot plegat ja és prou sospitós, oi? Quin paquet? Quina oficina? Com tenen la meva adreça de correu electrònic? Dues adreces no corporatives? Impressió d’etiqueta a partir d'un .exe?

Com ja haureu observat, es tractava de correus fraudulents que juguen amb la nostra curiositat i intenten colar-nos un programa maliciós. Si descomprimiu l’arxiu adjunt i executeu “Correo Etiqueta.exe”, cosa que evidentment no heu de fer, instal·leu el fals antivirus Personal Shield Pro.

El programa ens detecta un munt de virus “falsos” a l’ordinador, a la vegada que bloqueja el nostre antivirus i qualsevol programa que intentem executar. Si volem eliminar els virus suposadament detectats, hem de pagar una llicència de 80 dòlars. Aquí hi ha l’estafa (desconec si cobren l’import o si guarden les dades de la targeta per a altres “operacions”).

Alerta, perquè pel que he llegit eliminar el programa és força complicat...

Estem avisats!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada