dijous, 29 de novembre del 2012

Atenció Twitter amb el MD “Hey this person…”

Ara fa un parell de setmanes feia referència a una estafa via correu electrònic, Has de recollir un paquet postal: l'estafa de Correus. Avui m’agradaria parlar-vos d’un altre tipus d’estafa, aquest cop via Twitter.

He rebut el missatge directe d’un seguidor amb el text “Hey this person (enllaç) is spreading horrible rumors around about you…” (vegeu la foto).

Evidentment, i tal com avançava a l’estafa de Correus, no hem de clicar l’enllaç, perquè es tracta d’un programari maliciós (malware) que infecta l’ordinador.

Hi ha moltes versions del missatge, normalment en anglès. La segona més habitual fa referència al fet que apareixes a un vídeo de Youtube. Mentida.

Aquesta pràctica, coneguda com a “pesca” (phishing), consisteix a suplantar la identitat electrònica d'una persona o organització determinada amb l'objectiu de convèncer algú perquè reveli informació confidencial que posteriorment serà utilitzada amb finalitats fraudulentes (@Termcat).

Si us hi trobeu, heu de saber que Twitter ofereix al seu apartat d’ajuda, Report Abuse or Policy Violations, la possibilitat d’enviar-los violacions i denunciar un compte com a correu brossa (spam). Però alerta perquè si l’usuari no n’és conscient, és a dir si li han piratejat el compte, el millor és enviar-li un missatge directe amb l’advertiment i recomanar-li que canviï la contrasenya.

Un cop més, estem avisats!!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada