dimecres, 7 de novembre del 2012

Massa Facebook empatxa

Continuo amb el tema de les darreres entrades, els avantatges i els inconvenients de les xarxes socials quant a la relació amb la família i els amics. I ara és el torn de Facebook, la xarxa social que permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses.

Aquest cap de setmana la seva fanpage oficial publicava la foto que us mostro amb el text següent (us en faig la traducció aproximada):

“Els pastissos d’aniversari es fan per reunir gent al seu voltant; donen als amics un lloc per compartir i celebrar. No obstant això, probablement massa pastís no és saludable, per això Facebook i els pastissos s’assemblen.”

Trobo que aquesta metàfora és un intent força sincer de descripció del producte, no us sembla? M’agrada el fet que la mateixa idea aplegui coses bones (pastís d’aniversari, reunir, amics, compartir, celebrar) i dolentes (excés poc saludable), encara que aquestes darreres matisades (probablement, probably). Tot i així és genial que reconeguin que massa Facebook empatxa.

D’altra banda, és evident que podem aplicar aquesta afirmació a la resta de xarxes socials i la vida en línia en general: passem molt de temps connectats a ordinadors i dispositius de comunicació electrònics a la feina, i no els deixem estar un cop fora del despatx. Arribem a l’extrem d’ésser molt més socials i sociables a Facebook, Twitter i altres xarxes socials que a la vida real.

Segons una infografia de Confused.com, el 62% dels usuaris veu la televisió mentre usa les xarxes socials. Tot i que les dades corresponen a usuaris nord-americans i anglesos, bé podem extrapolar-les a altres països, oi?

Tal vegada ha arribat el moment de desconnectar i tornar a xerrar amb la gent de debò.

2 comentaris:

  1. De debo creus que xerrem menys des que hi ha xarxes socials? Doncs jo diria que estem més comunicats que mai (tant per les xarxes com per whatsapp com per telèfons) i quan toca xerrar -que no és sempre- xerrem :)

    ResponElimina
  2. Veig que no he estat prou clar: volia dir parlar amb l'altre persona al davant (fent un cafè, passejant plegats, asseguts al banc d'un parc...), no mitjançant un aparell... :)

    ResponElimina