divendres, 27 de setembre del 2013

12a Diada de les Telecomunicacions de Catalunya

Ahir va tenir lloc al CosmoCaixa de Barcelona la 12a Diada de les Telecomunicacions de Catalunya (#diadatelecos), que organitza el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (@COETTC).

La Diada està orientada als professionals del sector TIC: empresaris, directius, universitaris, comercials i polítics relacionats amb les TIC. També s'adreça als estudiants d' enginyeria i FP, i a tots aquells que tinguin inquietud per estar al dia en el sector TIC. I com a membre d’aquest darrer grup hi vaig assistir.

Amb el lema “Sense tecnologia no hi ha creixement”, tant la lliçó inaugural com les 10 taules rodones (amb prop de 70 ponents) han permès tenir una visió global dels dos eixos desenvolupats al respecte:

  • Com les empreses han de guanyar volum per competir en mercats globals (creixement orgànic, inorgànic, bons, sortides a borsa primària o secundària, mitjançant innovació, etc.).
  • Com seran els professionals després de la crisi (millors, sèniors, formació contínua, visió dels cercatalents i dels departaments de recursos humans, etc.).

Vaig trobar interessant la taula 10, “Del projecte d’innovació a la creació d’una empresa”, i la idea que el coneixement no només es genera a les universitats: l’activitat professional també és una font de coneixement per endegar projectes empresarials basats en la innovació.

Destaco les intervencions referents a Administració local de Cristian Fernández (@BCNempren) i Jordi Vidal (@gemmed1), i als punts TIC accessibles en biblioteques públiques de Guillem Martí (@fdc_cat).

Enguany, però, hi he trobat a faltar una mica més d’Administració pública. No obstant això, i com sempre, ben interessant.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada