Aquest dilluns he assistit al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (@CEJFE) a la sessió "Dades obertes de la Generalitat de Catalunya".
Jordi Graells (@jordigraells), coordinador de Continguts i Innovació de la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió, i Miquel Torregrosa (@matorregrosa), del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, hi presentaven el portal Dades obertes gencat, de la Generalitat de Catalunya (@gencat).
Presentació del model de dades obertes de la Generalitat de Catalunya
En aquest portal hi ha publicades dades de caràcter públic amb l’objectiu de fomentar l’ús i la reutilització de la informació procedent de l’administració: procedeixen de diferents organismes públics de la Generalitat, estan agrupades en un catàleg de dades, i estan disponibles en diferents formats (la majoria estàndards i fàcilment reutilitzables).
El motiu de la sessió era presentar el projecte al Departament de Justícia, del qual formo part, i demanar-ne la col·laboració: quines dades hi podem aportar?
A més de la jurisprudència pròpia de l'Administració de justícia i específica de l'àmbit civil, p. ex., s'hi van comentar altres possibilitats com ara el Justiterm, un cercador del castellà al català i del català al castellà de termes jurídics i administratius, o el cercador de noms, una eina útil per saber com s'escriu correctament un nom en català que es complementa amb la freqüència d'ús dels noms dels nadons nascuts a Catalunya de l'Institut d'Estadística de Catalunya (@idescat).
En acabar la sessió, Mercedes Sánchez, cap del Gabinet Tècnic i responsable dels temes de transparència, va comentar com el Departament ja n'havia pres nota i pretenia avançar-se a les futures lleis de transparència estatal i autonòmica. Vegeu a tall d'exemple l'apartat 'Estadístiques' del web.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada