El passat 30 de setembre vaig assistir a la sessió 'El dret a no presentar documents que estan en poder de les administracions: cal continuar marejant el ciutadà?', organitzada pel Consorci AOC.
L'objectiu de la jornada era doble: donar a conèixer l'estat de la interoperabilitat a Catalunya i exposar exemples d'administracions que miren d'evitar que el ciutadà presenti documents 'innecessaris'. I més ara, amb la recentment aprovada Llei d'ús dels mitjans electrònics en el sector públic de Catalunya.
El meu interès era evident: veure si la propera vegada que em multin o si mai tinc un altre fill podré estalviar-me alguna de les gestions que vaig haver de fer al seu dia!
Malgrat que trobo que totes les presentacions van ser prou interessants, vull destacar un parell d'idees que em semblen rellevants:
- 'La crisi econòmica no ha d'impedir el desenvolupament de l'Administració electrònica, ha de ser una oportunitat per demostrar eficàcia i eficiència.' (J. Oliveras)
- 'La complexitat del canvi és un repte que reclama sensibilitat i capacitat de lideratge polític.' (G. Serrate)
- 'La Llei 29/2010 comporta estalvi; la crisi econòmica no pot ser una excusa per tirar-la endavant.' (A. Cerrillo)
- 'La protecció de dades personals és part integrant de l'Administració electrònica, una oportunitat per generar confiança.' (S. Farré)
- 'Tot i que la Llei 29/2010 amnistia els ens locals (DA 3a), encara hi ha esperança: disposa un termini de 6 mesos per desenvolupar un pla de desenvolupament i per acceptar factures electròniques (DT 1a i DA 6a).' (R. Cots)
- 'La impossibilitat de localitzar persones dificulta fer notificacions: cal reformar les lleis per poder compartir dades domiciliàries.' (À. Acín)
- 'No fem més lleis, si us plau!' (S. Jerez)
- 'Cal ser realistes: encara queda camí per fer.' (M. T. Aragonés)
Ja ho veieu, doncs!
Molt em temo que pel que sembla continuarem 'marejats' una bona temporada...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada