dijous, 17 d’octubre del 2013

#oGov i eficiència al @CEJFE

Ahir al matí vaig assistir al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (@CEJFE) a la 33a sessió web: 'Governs oberts, governs més eficients', a càrrec d'Alberto Ortiz de Zárate (@alorza), especialista en polítiques de govern obert i d’obertura de dades.

L’objectiu de la sessió era explicar que governar seguint estratègies obertes comporta una reducció de costos evident i una eficiència operativa més gran. I crec sincerament que l’Alberto ho va aconseguir.

És un mestre de cerimònies excel·lent. Començar amb un vídeo del Gran Wyoming (@El_Intermedio) per parlar de societat participativa és un gran inici que capta l’expectació de l’oient des del primer moment.

Altres recursos com “la caça del mamut llanut” per potenciar la confiança en l’Administració pública, o la comparació entre els Picapedra i els Supersònics per exemplificar quan ajuden els avenços tecnològics i quan no (digitalitzar una Administració obsoleta no produeix una Administració moderna), són tot un clàssic dins el seu repertori.

Cal destacar les referències a la Xarxa d’Innovació Pública (@XarxaIP) i al Compartim (Programa de gestió del coneixement del Departament de Justícia, @compartim) com a exemples reeixits d'intraemprenentatge dins l’Administració.

Per cert, l'etiqueta (hashtag) #sessioweb va esdevenir tema del moment (trending topic) a Twitter. Quina canya!

Presentació

Més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada