divendres, 14 d’octubre del 2011

Una poma menys al pomer (#SteveJobs)




"Cinc pometes té el pomer,
de cinc una, de cinc una,
cinc pometes té el pomer,
de cinc una en caigué."

Cançó popular catalana



Foto:
Apple Store - La Maquinista


Ara que ha passat una setmana des del tràgic esdeveniment, i que m'he pogut amarar amb tot de notícies i informacions referents a la persona, em veig amb cor d'escriure quatre ratlles sobre Steve Jobs... lluny de fanatismes i sectarismes, és clar.

Ja us dic d'entrada que seré poc creatiu, però em quedo amb el tuit que no vaig fer quan vaig saber la notícia de la seva mort: els diners no ho poden tot. No seré hipòcrita, ha estat una figura clau en la història de la tecnologia i hi podria posar mil adjectius més, però al darrer moment ha estat com la resta d'éssers humans que perd la lluita contra el càncer.

I enlloc no he trobat (potser no he sabut trobar-ho) que es parli del fet que un multimilionari innovador no hagi pogut superar la malaltia.

He pogut llegir desenes d'articles amb resums, anècdotes, curiositats i xafarderies: desconeixia frases clau per a l'àmbit de l'emprenedoria (a mi m'agraden la d'admetre ràpidament les errades i la idea que el nostre temps és limitat), que fos dislèctic, la seva filosofia vital 'orígens, fracàs i mort' (discurs d'Stanford), que la poma d'Apple homenatja Newton, la seva vinculació amb The Walt Disney Company, etc. Fins i tot detalls d'una infantesa difícil, dels darrers moments, de les causes de la mort.

He de confessar que, tot i que mai no he estat usuari dels seus productes, dissabte 8 d'octubre celebrava el 50è aniversari d'en Jordi, un bon amic. Sabeu què li vaig regalar? Un iPod shuffle. No sé si hi tindrà res a veure, però potser sí que l'Steve era un expert en màrqueting.

Tinc ganes de veure què prepara Apple el proper 19 d'octubre en l'acte de memòria i homenatge per 'celebrar la seva vida i donar als empleats un espai per recordar les coses increïbles que va fer i les formes en què va transformar el món en un lloc millor' (Tim Cook, conseller delegat de l'empresa).

  

1 comentari:

  1. 2 coses certes: ha mort un emprenedor i innovador, bé, es pot dir un dels pares de la informàtica com el seu gran company de professió Bill Gates. Ha mort un ésser humà que ha patit una malaltia tan greu com és el càncer, un de tants altres, ja es digui Steve, Manuel o Carles.

    ResponElimina