dimecres, 7 de setembre del 2011

De gran vull treballar a l'Ajuntament

Excepcionalment, i amb motiu del primer aniversari del bloc (el passat dia 3, estic la mar de content), permeteu-me que canviï una mica el to habitual de les aportacions, 'mesurat i constructiu', per fer una mica de queixa. Sempre mirant de lligar-ho amb el tema TIC que ens ocupa, és clar...

Visc al barri de Sant Andreu de Barcelona, un poble ple de carrers i carrerons. I el carrer Cervera n'és un, i el més tronat de tots, per cert. Allà hi tinc el pàrquing.

No seré ni el primer ni l'últim que té un veí que no fa res per ser sociable i que té la resta de veïns en contra (n'ha fet de l'alçada d'un campanar, però ara no és el moment), però és que resulta que una de les seves malifetes m'afecta directament: cada dia estaciona malament la motocicleta just entre el poc espai que queda entre el pas de vianants i la meva plaça de pàrquing. No només em molesta a l'hora d'entrar el cotxe sinó que envaeix part de la vorera de manera que no hi poden passar ni cotxets, ni cadires de rodes, ni persones carregades amb un parell de bosses, ni res de res. I ens trobem al costat d'una zona amb tres escoles on el pas de nens, famílies, avis, etc. és constant.

Personalment considero que s'ha de ser un geni torbat per actuar d'aquesta manera, però com que no vull tenir-hi problemes i una mica desesperat, les coses com són, vaig decidir de posar-me en contacte amb l'Ajuntament per veure què.

La primera opció que se'm va acudir va ser que m'instal·lessin uns pilons d'aquells que marquen la plaça per tal que no hi pogués deixar la moto. La resposta dels Serveis Tècnics de l'Ajuntament va ser que els havia de pagar jo.

La segona opció va ser pensar en l'actuació de la Guàrdia Urbana i vaig fer la consulta al canal que l'Ajuntament té a Twitter. Permeteu-me que us reprodueixi la conversa tuitera:

- Bon dia @barcelona_cat Cal identificar-se per denunciar una moto mal estacionada q dificulta el pas de cotxets i cadires de rodes? Gràcies
- Bon dia @AndreuVM. Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres, et remetem a @Barcelona_010, ells resoldran el teu dubte.
- @AndreuVM Qualsevol canal de l'Ajuntament on es presenti una denúncia o comunicació es demanarà al ciutadà que s'identifiqui @barcelona_cat
- @barcelona_010 Entesos, però si denuncio al 092 un vehicle mal estacionat i hi dono les meves dades el denunciat pot saber qui sóc? Gràcies
- @AndreuVM Com a norma l'Ajuntament està subjecte a la LOPD (llei de protecció de dades) i no ha de facilitar-les. De qualsevol manera, ....
- @AndreuVM ... quan truquis al 092 per a denunciar-ho, pots preguntar-los si donarien les teves dades al denunciat en cas que ho demanés.
- Ostres @barcelona_010 quina manera de 'resoldre els meus dubtes': trucar al 092 i demanar-los-ho. No obstant això, gràcies!

Segurament vaig perdre un xic els papers i el darrer correu no calia (ells tampoc no van respondre)... però em fa ràbia que l'Administració respongui amb inconcrecions! Deixant de banda el tema de la correcció lingüística, ai...

El fet és que ahir al vespre vaig optar per trucar al 092, que em va confirmar amb la boca petita que, en el cas d'una retirada de vehicle, la persona denunciada no havia de saber qui denunciava la infracció. A més, ells poden actuar d'ofici, oi?

Només comentar-vos dos fets:
1.      Durant la conversa no em vaig identificar en cap moment i quan finalment decideixo posar la denúncia la persona que m'atén em diu que no cal, perquè amb el meu número de telèfon ja sap qui sóc. Com pot ser? On és l'LOPD?

2.      Vaig trucar-los a quarts de nou del vespre. Vosaltres vau venir a retirar la moto? Doncs ells tampoc. I dubto que perquè l'Ajuntament hagi deixat de fer la seva feina la companyia de telèfon deixi de cobrar-me la trucada. Per cert, per què ha de ser un número de pagament?

Ja us he avisat per endavant, espero que sapigueu disculpar el to de l'escrit. I estalvieu-vos de passar pel carrer Cervera!

  

1 comentari:

  1. Tt, aquest geni torbat ja s'ho trobarà. Mentrestant, paciència que es la mare de la ciència.

    He creat un compte al GMAIL, only per poder escriure comentaris al teu blog, i és clar, ara fer-la servir per altres propòsits.

    Salutacions, Mons.

    ResponElimina