dimecres, 29 de juny del 2011

La Xarxa d'Innovació Pública (XIP)

Les organitzacions estan transformant la seva activitat i raó de ser pel profund canvi de paradigma social i econòmic que estem vivint. I l’Administració no n’ha de quedar al marge.

El passat 14 de juny es presentava a Barcelona la Xarxa d’Innovació Pública (XIP), una iniciativa que pretén organitzar persones decidides a impulsar canvis que millorin l’Administració.

Si teniu ganes d'aportar-hi el vostre gra de sorra, apunteu-vos-hi. Es tracta de compartir projectes i bones pràctiques, coneixement, notícies. En definitiva, aprendre plegats de la nostra experiència i de la dels altres, i, a la vegada, millorar i idear nous serveis amb la resta d’actors públics (ciutadania, proveïdors, etc.) a partir del coneixement de l’Administració.

Jo m'hi he adherit i, si bé és cert que ens trobem en un moment inicial del projecte, ja m'he fet membre del grup .NET, que gira al voltant dels avantatges de les TIC.

Les línies d'actuació d'aquesta àrea de treball són:
  • Fomentar estratègies per difondre les TIC dintre de l’Administració.
  • Impulsar plataformes col·laboratives per a l’Administració.
  • Implementar plataformes per compartir projectes de referència en desenvolupament.
  • Plataforma per recopilar casos d’estudi i casos d’èxit (i que contribueixi a dotar-nos de narrativa en innovació pública).
  • Estratègies per a l’adaptació de les àrees TIC (“reeducació”).
  • Creació d’un banc d’idees compartit.

I no patiu, quan comencin a concretar-se idees, propostes i energia per al canvi a l’organització us n'informaré sens falta.

Us hi apunteu?

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada