dijous, 28 d’abril del 2011

Vacances en línia (II)

Tot just fa un parell de setmanes em plantejava com es devien reconvertir les agències de viatges tradicionals (Vacances en línia). Doncs bé, tot just avui em trobo un article a la premsa segons el qual les reserves mundials de viatges en línia facturaran 213.00 milions el 2012. La meva pregunta comença a trobar respostes.

Segons l'informe de la consultora PhoCusWright, el 2012 una de cada tres contractacions a nivell global es realitzarà via internet. Això vol dir que encara un 66% de les reserves es farà a les agències de tota la vida. No està malament, però això vol dir tal com pronosticava que d'aquí a uns quants anys ningú no gestionarà les vacances de manera presencial? Ja no ho tinc tan clar.

Les vendes a través de la xarxa creixeran dues vegades més de pressa que el mercat en general; un 6% anual molt beneficiós per al sector. I més quan la indústria global de viatges encara s'està recuperant de la recessió del 2009, en què hi va haver un descens en les vendes del 13% a nivell internacional.

Però penso que això no vol dir la desaparició immediata de l'agència tradicional. Tot i que hi ha una reorientació evident del model de negoci, crec que la convivència dels dos models continuarà encara durant uns quants anys més.

Això sí, les companyies de viatges ja tenen els països emergents en el punt de mira: nous objectius per ampliar el mercat de les vendes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada