divendres, 8 d’abril del 2011

Vacances en línia

Un dels nombrosos beneficis que avui dia ofereix Internet és la possibilitat de reservar les vacances sense la necessitat de moure's de davant la pantalla de l'ordinador.

D'aquí a un mes marxo un parell de setmanes amb la dona i la filla, i com que sóc una persona previsora ja ho tinc tot lligat per endavant. Sí, ja ho sé que hi ha qui s'estima més improvisar sobre la marxa, però no és el cas...

Actualment la xarxa ofereix molts recursos: vols econòmics, reserves de cotxes, hotels, llocs d'interès, etc. Opcions amb sistemes de classificació basats en la retroalimentació dels consumidors que permeten consultar tot el que cal saber. Tot per endavant i amb tot detall: vídeos, informació diversa, fotografies i opinions de tercers.

Si bé és cert que no és or tot el que lluu i que les estratègies de màrqueting estan a l'ordre del dia (trasllats, càrrecs extra, gestió telefònica, reemborsament en cas de cancel·lació, etc.), i que estic ben entusiasmat amb la perspectiva de desconnexió... je... no puc estar-me de pensar què se n'ha fet de l'agència de viatges tradicional.

D'aquí a uns quants anys, no gaires, quan tothom tingui per la mà això d'Internet, pràcticament ningú no gestionarà les vacances de manera presencial.

Com recondueixen les agències de viatges el model de negoci? On són ara les majoristes i els intermediaris que durant anys han obtingut molts guanys gràcies a aquell sistema?

Potser vaig errat, però trobo que aquest és un cas en què clarament l'obertura de la informació ha beneficiat en gran mesura el consumidor.

Malaguanyats diners!
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada