dimarts, 18 de gener del 2011

Rendibilitat en xarxa

El proper 24 de gener assistiré al XII Seminari Compartim: eficiència i productivitat en època de xarxes. Jeroen Sangers (@jeroensangers), José Miguel Bolívar (@jmbolivar), Dolors Reig (@dreig) i Alfonso Alcántara (@yoriento) hi explicaran recursos i tècniques que utilitzen per ser més eficients i productius.

En el debat preparatori que s'ha plantejat al bloc Gestió del coneixement apareixen temes com la procrastrinació, l'ordre i la disciplina personal, els mapes mentals, la reproducció en temps real, els agregadors, factors ambientals i tècniques per optimitzar l’estat d’ànim, la mesurabilitat, els entorns personals d'aprenentatge, etc.

En el meu cas, tenir una rutina diària a la feina, i a la vida en general, és essencial: m’aporta valor i em fa més eficient i productiu. I un bon manteniment de l’agenda independentment del format és fonamental: jo prenc nota de tot!

Pel que fa a les xarxes, i només per posar un exemple, a mi, com a novell que sóc, m’aporta moltíssim coneixement l’ús que faig de Twitter i Facebook. Aquest avantatge, però, hauria pogut esdevenir un inconvenient sense una bona llista o grup de persones a qui seguir: paquets reduïts i especialitzats de persones i institucions que em permeten compartir, connectar i aprendre.

Estic d’acord que no sóc ‘massa científic’, però tinc la sensació que aquesta manera de fer em permet d’estar al dia en aquest món apassionant de les tecnologies de la informació i la comunicació d’una manera breu i ordenada.

Es preveu un Seminari apassionant! Una oportunitat més per continuar aprenent! I la inscripció està tancada perquè s’ha superat l’aforament de la sala! No obstant això, la sessió es reproduirà en temps real (tinyurl.com/22asessioweb).

Fins dilluns!
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada