dijous, 27 de gener del 2011

Rendibilitat en xarxa (II)

Finalment dilluns vaig assistir al XII Seminari Compartim: eficiència i productivitat en època de xarxes. Una mostra impressionant de recursos i tècniques i un èxit total d'assistència: és evident que el tema interessa.

Dolors Reig (@dreig), davant la diversitat de dispositius i sistemes operatius existents i la necessitat d'un filtre social multitasca, va comentar les eines de productivitat que triomfaran el 2011: Quora, Instapaper o Feedly, per exemple; programes que personalitzen la informació i la fan amigable.

Jeroen Sangers (@jeroensangers) i José Miguel Bolívar (@jmbolivar) van presentar el mètode de gestió d'activitats de David Allen, GDT (Getting Things Done): planificació natural, principis essencials, nivells de focus, control i perspectiva. I ho van exemplificar amb una aventura de Jack Sparrow, el capità de La Perla Negra.

Alfonso Alcántara (@yoriento), molt pedagògic i amè, va parlar de productivitat com a estil de vida i va oferir idees interessants: reputació digital; treballar amb les persones, no per a les persones; les persones abans que les aplicacions; menys net i més work; compatibilitat de GDT amb la tècnica Pomodoro; formació meritòria; sobrevaloració del canvi; vida slow; etc.

Em va agradar observar com la meva rutina diària no s'allunya excessivament de les propostes dels ponents per tal de ser eficient i productiu, tant en el vessant professional com en el personal.

Una mica d'ordre, un parell de programes i de ponents que t'acompanyin... i endavant!

Més informació al bloc Gestió del coneixement.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada