No obstant això, aquesta percepció ha començat a canviar amb l'entrada de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Encara hi ha qui creu que aquestes tecnologies ens aïllen, ens fan egoistes, individualistes i competitius, però les TIC ben utilitzades poden ser un bon recurs per obrir i ampliar el nostre món i per establir noves vies de coneixement i comunicació.
Ja hi ha molta gent que s'informa diàriament de les notícies d'actualitat mitjançant Internet (a principi de mes, el diari New York Times anunciava que properament abandona l'edició impresa), i Twitter o Facebook comencen a ser "recomanadors" socials: ens interessa més el que els nostres amics o contactes comparteixen amb nosaltres a través d'un tweet o a Facebook que el que un cercador comú ens pot oferir.
Però els dispositius que es connecten a Internet van més enllà dels mitjans de comunicació social. Encara que el món en què viurem d'aquí a pocs anys sigui notablement semblant al que tenim ara, la connectivitat, la identitat portàtil i la democratització constant idearan un nou panorama.
Fa un parell d'anys Carlos Domingo, director del Centre de Telefónica I+D a Barcelona, comentava al BDigital Global Congress que el futur de les TIC passa per la portabilitat i l'accés a la informació. Internet ha aconseguit que qualsevol persona pugui publicar continguts, una experiència també disponible a través de dispositius mòbils com telèfons i tauletes digitals. I la informàtica en núvol o cloud computing ha permès els usuaris desentendre's de la instal·lació, la gestió i el manteniment d'aplicacions, estalviant costos i donant flexibilitat.
Veieu núvols en l'horitzó?
The answer, my friend, is blowing in the wind...
(La imatge és de www.bttf.com.)
(El vídeo és de TAT, una companyia sueca de programari.)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada