divendres, 21 de març del 2014

Viquipèdia i Generalitat

Ahir al matí vaig assistir al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (@CEJFE) a la 35a sessió web: ‘Viquipèdia i Generalitat, obrint el coneixement’, a càrrec d’Àlex Hinojo (@Kippelboy @AmicalWikimedia), impulsor del projecte GLAMwiki, viquipedista, membre de l’OpenGLAM Working Group i col·laborador d’Europeana.

L’objectiu de la sessió era reflexionar sobre com l'Administració pot millorar la difusió del coneixement generat a les institucions mitjançant projectes en línia com Viquipèdia, compartint un espai de col·laboració directe amb la ciutadania.

L’Àlex hi va presentar casos pràctics ja duts a terme en diversos departaments, autosostenibles i escalables, (Ensenyament, Cultura, Salut @salutcat, Territori @territoricat, Presidència, Governació i Economia), va destacar el grup Catalunya Dades (@catalunyadades), i va analitzar processos wiki com a detonants del canvi en la gestió interna, promovent la col·laboració horitzontal, la proactivitat i l'acceptació del canvi constant com a sistema de treball.

Conceptes com ara Catalan Army, asimetria, beta ad eternum, rapidesa, dades obertes, autosostenible, implicació, treball i terreny neutral han estat ben interessants; la frase “adéu jerarquies, hola meritocràcia”, lapidària.

Si voleu més informació, podeu consultar la presentació clicant aquí.

Per cert, desconeixia què era “l’efecte Barbara Streisand”: el fenomen pel qual l'intent d'amagar o censurar una informació produeix l'efecte oposat, fent que el que s'intentava ocultar obtingui una major difusió (Viquipèdia).

#FF Àlex!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada