dimecres, 15 de gener del 2014

Infidelitat en línia

Encetem l’any amb el presumpte flirteig del president francès en primera plana.

I no és casualitat. Els llargs períodes de vacances com les festes de Nadal solen ser una bona pedra de toc per posar a prova les nostres relacions socials i sentimentals. François Hollande ni se n’ha sortit ni ha pogut evitar aquest tsunami polític i sentimental.

En el món de les TIC no hauríem de ser tan extrems ―tot i que podria parlar de relacions tòxiques i gelosies patològiques, o de sexe i addiccions sexuals―, però els estudis demostren que amb Internet, les xarxes socials i els sistemes de missatgeria instantània cada vegada es donen més casos d’infidelitat emocional: opcions fàcils i "ocultes", però tan inapropiades i destructives com les anteriors. Mai no saps qui pot llegir el que tu creus que només una persona llegirà.

Què és la infidelitat emocional?
Segons els experts, quan escoltem la paraula infidelitat de seguida pensem en la part física i creiem que només es produeix en el moment en què entra en joc el terreny sexual.

Parlem d'infidelitat emocional quan algú "s’apropa" a una altra persona (enviant correus electrònics o missatges de WhatsApp, p. ex.) i hi comparteix coses íntimes desatenent la seva relació de parella. Fer una valoració del nombre de missatges i la qualitat dels continguts sempre és subjectiu, però normalment són força obsessius. És més, poden arribar a trencar el vincle emocional amb la parella i fer l’altra persona confident.

El problema és que com que sexualment no fem res, o no ens veiem amb l’altra persona, pensem que és una situació normalitzada. I no és així.

En realitat és el símptoma que alguna cosa no va bé a la nostra relació. L’alerta que cal revisar-la i una oportunitat per aprendre i reforçar-la. Perquè les causes d'una infidelitat no són a la xarxa sinó en les persones. La vida social que les xarxes ofereixen i una privacitat malentesa no són excusa per deixar de ser transparents.

Ja ho veieu, prenem-ne nota si volem evitar un atac de banyes. És important cuidar les relacions i aprendre a construir.
No descuidem el jardí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada