dilluns, 27 de maig del 2013

Estratègia tecnològica per a #OPENGOV

Dimecres passat vaig assistir al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (@CEJFE) a la 32a sessió web, "Estratègia tecnològica per a un govern obert", a càrrec de Miquel Torregrosa (@matorregrosa), del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa al contingut de la sessió, m'estimo més remetre-us a les entrades dels blocs de @gencat (cliqueu aquí) i la @xarxaip (cliqueu aquí), i al web del Departament de Justícia, que n'han fet un bon resum.

A mi m'agradaria destacar, d'una banda, el fet que a les darreres sessions web s’hagi optat per “ponents de la casa”, perquè la trobo una idea encertada que fa les jornades, a més d’interessants, properes. I, d'altra banda, el descobriment del terme responsive web design, traduït pel @termcat com a "disseny web adaptatiu".

A partir de l'exemple del The Boston Globe, el Miquel ha mostrat com aquesta tècnica de disseny i desenvolupament web aconsegueix adaptar el web a l'entorn de l'usuari, fent que una web sigui visible de manera òptima en tot tipus de dispositius capaços de visualitzar pàgines web des de mòbils a ordinadors o tauletes.

Apa, doncs, un grapadet més de coneixement al sac...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada