dijous, 14 de juny del 2012

#bdgc2012


La setmana passada no podia faltar a la cita del BDigital Global Congress (@BDigital) d'enguany. Aquesta vegada sota el lema "Gestionant l'ecosistema digital".

Vaig assistir a la primera part de la sessió del 5 de juny, al CaixaForum de Barcelona, "Mobilitat urbana i ciutadà digital". Em va agradar especialment la intervenció de Josep Ramon Ferrer, director de l'Àrea Estratègica TIC de l'Institut Municipal d'Informàtica de Barcelona, i la seva presentació de Tap&Go.

L'Ajuntament vol portar el pagament amb el mòbil a la xarxa de transport públic a partir del 2014, una vegada el sistema que està desenvolupant amb Indra, Telefónica i La Caixa, que es basa en la tecnologia NFC (Near Field Communication), hagi demostrat que és viable en el pagament d'altres productes i serveis en les proves que es faran el 2013.

Ferrer va avançar que aquest sistema de pagament començarà a instal·lar-se progressivament a la xarxa de transport integrat de l'àrea metropolitana. Abans, però, caldrà un canvi progressiu de tota la tecnologia de pagament existent perquè sigui compatible amb el sistema d'abonament via mòbil (Tap&Go), és a dir, acostant únicament el dispositiu a un punt de control sense que hi hagi d'haver contacte.

"La idea general és veure com es pot facilitar la vida al ciutadà", va explicar Ferrer d'un projecte que el 2013 s'assajarà ja en comerços, mercats, entrades per a espectacles i oci i, fins i tot, en algunes proves pilot en el pagament de taxis (alerta @jordimusoy! :)). En la seva ponència, a més, va remarcar que Barcelona ha de treure la màxima rendibilitat al fet de ser la capital mundial del mòbil, com a seu del Mobile World Congress.

Permeteu-me una curiositat. Mireu atentament la imatge d'aquest escrit, és la pàgina d'inici del Congrés, hi promocionaven un concurs i hi apareix el tuit d'un servidor... he, he, he!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada